Walter Kempowski Zwanenzang 1945 recensie en informatie over de inhoud van dit collectieve oorlogsdagboek uit 1945, vanaf Hitlers laatste verjaardag tot aan de bevrijding. Op 9 april 2020 verschijnt bij Uitgeverij Hollands Diep de Nederlandse vertaling van Das Echolot. Abgesang ’45, het het collectieve dagboek, samengesteld door Walter Kempowski.
Walter Kempowski Zwanenzang 1945 Recensie en Informatie
Als de redactie het boek gelezen heeft, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Zwanenzang 1945, het collectieve oorlogsdagboek. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de dit indrukwekkende collectieve oorlogsdagboek, samengesteld door Walter Kempowski.
Zwanenzang 1945
Een collectief dagboek vanaf Hitlers laatste verjaardag tot aan de bevrijding
- Schrijver: Walter Kempowski (Duitsland)
- Soort boek: oorlogsdagboek
- Origineel: Das Echolot. Abgesang ’45 (2005)
- Nederlandse vertaling: Gerrit Bussink, Izaak Hilhorst
- Uitgever: Thomas Rap
- Verschijnt: 9 april 2020
- Omvang: 544 pagina’s
- Uitgave: Paperback / Ebook
- Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (uitmuntend)
Leestip van Roxane van Iperen bij TV-programma M
Op donderdag 14 januari 2021 heeft schrijfster Roxanne van Iperen terecht de lofzang gesproeken over dit prachtige boek van Walter Kempowski.
Flaptekst van het oorlogboek van Walter Kempowski
Twintig jaar lang verzamelde de Duitse schrijver Walter Kempowski brieven, dagboeken en memoires waarin de Tweede Wereldoorlog werd beschreven.
In 1993 publiceerde hij de eerste vier boeken van een werk dat uiteindelijk tien delen zou beslaan. In Das Echolot bracht Kempowski honderden stemmen bijeen die van dag tot dag verslag doen van hun oorlogservaringen. Elk boek geeft een caleidoscopisch beeld van enkele weken uit de Tweede Wereldoorlog.
Kempowski ontving louter lof voor dit uitzonderlijke project; Das Echolot werd in Duitsland een grote bestseller. In Zwanenzang 1945, het sluitstuk van de reeks, wordt het einde van de oorlog beschreven. We lezen dagboekteksten van staatslieden en generaals, brieven van soldaten en burgers, evenals herinneringen van schrijvers en journalisten. Tezamen vormen al deze stemmen een koor dat op indringende wijze het einde van de Tweede Wereldoorlog laat weerklinken.