Simon Stranger Blijf hun namen noemen recensie en informatie over de inhoud van deze Noorse roman over de joodse familie tijdens de Tweede Wereldoorlog. Op 12 maart 2019 is bij Uitgeverij HarperCollins de roman van Blijf hun namen noemen van de Noorse schrijver Simon Stranger verschenen.
Simon Stranger Blijf hun namen noemen Recensie en Informatie
Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de Blijf hun namen noemen recensie en waardering lezen. Ook besteden we aandacht aan de waardering anderen aan deze roman geven. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de roman Blijf hun namen noemen van de Noorse schrijver Simon Stranger, lezen.
Simon Stranger – Blijf hun namen noemen
Een ontluisterende familiegeschiedenis in de Tweede Wereldoorlog
- Titel: Blijf hun namen noemen
- Schrijver: Simon Stranger (Noorwegen)
- Soort boek: familieroman, historische roman
- Origineel: Leksikon om lys og mørke (2018)
- Nederlandse vertaling: Neeltje Wiersma
- Uitgever: HarperCollins
- Verschenen: 12 maart 2019
- Omvang: 368 pagina’s
- Uitgave: Paperback / Ebook
- Winnaar Noorse Boeverkopersprijs 2018
- Waardering:
Uitgaves en Waardering van Blijf hun namen noemen
Inhoud van Blijf hun namen noemen
1941. Een heel gewone woning in het Noorse Trondheim wordt in beslag genomen door de nazi’s en omgedoopt tot hoofdkwartier van de gehate Gestapo-agent Henry Oliver Rinnan. Het gebouw met de bijnaam ‘Het bendeklooster’ wordt bezet door de Rinnan gang, die in de kelder honderden gevangenen op gruwelijke wijze verhoort, martelt en vermoordt.
Vijf jaar na de oorlog krijgt het huis nieuwe bewoners: een jong, Joods stel met hun kinderen. Een van deze kinderen, Grethe – de toekomstige schoonmoeder van schrijver Simon Stranger – groeit al zingend en verstoppertje spelend op in dezelfde kamers als die waarin slechts enkele jaren daarvoor nog gruwelijke taferelen plaatsvonden.
Blijf hun namen noemen is een op waarheid gebaseerde roman, die tachtig jaar geschiedenis en vier generaties beslaat. Een verhaal over de Holocaust, over familiegeheimen en over de verhalen die we kiezen om aan onze kinderen door te geven.