Ruben van Wingerden Romeinse kruisiging recensie en informatie over de inhoud van dit geschiedenisboek. Op 13 maart 2024 verschijnt bij uitgeverij Walburg Pers het boek Romeinse kruisigingen, geschreven door Universitair docent Nieuwe Testament, Ruben van Wingerden. Hier leest je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.
Ruben van Wingerden Romeinse kruisiging recensie
Zodra er een boekbespreking of recensie van Romeinse kruisiging, geschreven door Ruben van Wingerden in de media verschijnt, zal er op deze pagina aandacht aan besteed worden.
Ruben van Wingerden informatie en boeken
Ruben van Wingerden is Universitair docent Nieuwe Testament aan de Universiteit van Tilburg. Zijn promotie was een studie over vroegchristelijke interpretaties van kruisdragen. Romeinse kruising is zijn eerste boek dat in maart 2024 verschijnt bij Walburg Pers.
Romeinse kruisiging
- Auteur: Ruben van Wingerden (Nederland)
- Soort boek: geschiedenisboek
- Uitgever: Walburg Pers
- Verschijnt: 13 maart 2024
- Omvang: 216 pagina’s
- Uitgave: paperback
- Prijs: € 29,99
- Boek bestellen bij: Bol / Libris
Flaptekst van het boek over kruisigingen bij de Romeinen
Kruisiging was en is een wrede vorm van executie. De prominente rol van Jezus’ kruisiging in het christendom en de vele afbeeldingen daarvan hebben ons beeld sterk beïnvloed. Maar Jezus was niet de enige die op deze manier ter dood werd gebracht. Romeinen kruisigden velen: slaafgemaakten (soms ook vrouwen), dieren en, in tegenstelling tot wat vaak wordt beweerd, ook eigen Romeinse burgers.
Door contemporaine literaire bronnen te combineren met archeologische vondsten en medische inzichten biedt Ruben van Wingerden in zijn boek een nieuw en veelzijdig beeld van het fenomeen kruisiging. Hij beschrijft de achtergronden van kruisiging, de verschillende manieren waarop deze kon worden uitgevoerd en de mogelijke doodsoorzaken. Daar bestaat namelijk enige onzekerheid over. Daarnaast gaat Van Wingerden uitgebreid in op de plaats die kruisiging had in de Grieks-Romeinse en Joodse samenleving en de betekenis die er in het vroege christendom aan werd gegeven.