Ronen Steinke De moslim en het Joodse meisje recensie boekbespreking waardering en informatie over de inhoud van dit boek over een waargebeurd verhaal. Op 8 januari 2019 verschijnt bij Uitgeverij Querido het boek van de Duitse schrijver Ronen Steinke De moslim en het Joodse meisje. Het verhaal van een redding.
Ronen Steinke De moslim en het Joodse meisje Recensie
Zodra het boek gelezen is door de redactie kun je op deze pagina de Ronen Steinke De moslim en het Joodse meisje recensie boekbespreking en waardering lezen. Daarnaast kun je hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden vinden. Bovendien is op deze pagina uitgebreide informatie over de inhoud van het boek De moslim en het Joodse meisje van de Duitse schrijver Ronen Steinke te lezen.
Ronen Steinke – De moslim en het Joodse meisje
- Titel: De moslim en het Joodse meisje
- Schrijver: Ronen Steinke (Duitsland)
- Soort boek: geschiedenisboek, non-fictie boek
- Origineel: Der Muslim und die Jüdin (2017)
- Nederlandse vertaling: Goverdien Hauth-Grubben
- Uitgever: Querido
- Verschenen: 8 januari 2019
- Omvang: 208 pagina’s
- Uitgave: Paperback / Ebook
- Tags: jodenvervolging
- Waardering:
Inhoud Ronen Steinke De moslim en het Joodse meisje
Een waargebeurd verhaal dat moed geeft in tijden van intolerantie. Anna Boros overleefde als joodse tiener de Holocaust midden in Berlijn – dankzij een huzarenstuk van een dappere Egyptische moslim. Mohammed Helmy had in de Duitse hoofdstad een huisartsenpraktijk, en sluw balancerend tussen collaboratie en verzet slaagde hij erin om de Gestapo steeds weer op het verkeerde been te zetten. Jarenlang beschermde hij Anna door haar met een hoofddoek om als zijn Arabische nichtje Nadja in zijn praktijk te laten werken, openlijk, onder het oog van de nazi’s. Helmy ontving als eerste Arabier een eervolle vermelding als Rechtvaardige onder de Volkeren in het Israëlische herinneringscentrum Yad Vashem.
Ronen Steinke reconstrueerde dit adembenemende oorlogsverhaal en werpt ook licht op een haast vergeten wereld: het vooruitstrevende, tolerante Berlijn van de jaren twintig, toen moslim- en jodenhaat in het dagelijkse leven en het publieke debat geen rol van betekenis speelden.