Robert D. Kaplan De geopolitieke tragedie Recensie en informatie over de inhoud het nieuwe journalistieke boek over de wereldpolitiek. Op 16 februari 2023 verschijnt bij uitgeverij Spectrum de Nederlandse vertaling van The Tragoc Mind van de Amerikaanse non-fictie schrijver Robert D. Kaplan.
Robert D. Kaplan De geopolitieke tragedie recensie en informatie
Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De geopolitieke tragedie, De rol van Angst, macht en het noodlot op het wereldtoneel. Het boek is geschreven door Robert D. Kaplan. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden te vinden. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het nieuwe boek van de Amerikaanse non-fictie schrijver Robert D. Kaplan.
De geopolitieke tragedie
De rol van angst, macht en het noodlot op het wereldtoneel
- Schrijver: Robert D. Kaplan (Verenigde Staten)
- Soort boek: journalistieke non-fictie
- Origineel: The Tragic Mind (2023)
- Nederlandse vertaling:
- Uitgever: Spectrum
- Verschijnt: 16 februari 2023
- Omvang; 176 pagina’s
- Uitgave: paperback / ebook
- Prijs: € 21,99 / € 14,99
- Boek bestellen bij: Bol / Libris
Recensie en waardering van het boek
- “De internationale politiek door de lens van de klassieke en de moderne tragedie, De geopolitieke tragedie verkent op briljante wijze de impact van conflicten en transformaties gedurende verschillende historische periodes op de mens.” (Henry A. Kissinger)
Flaptekst van het nieuwe boek van Robert D. Kaplan
Tragedie is de essentie van geopolitiek. Die conclusie trok Robert Kaplan gedurende zijn jarenlange carrière als verslaggever en analist van oorlogen, revoluties en internationale betrekkingen. De grootste dilemma’s uit de internationale politiek komen volgens Kaplan niet voort uit de strijd van goed versus kwaad, maar die van goed versus goed, waarbij keuzes nooit zwart-wit zijn en zwaarwegende consequenties hebben voor verschillende partijen.
In De geopolitieke tragedie verkent Kaplan centrale thema’s uit de internationale politiek – orde, wanorde, rebellie, ambitie, geweld en macht – door de lens van de tragedie. Aan de hand van het werk van de oude Grieken, Shakespeare, Duitse filosofen en moderne tragedieschrijvers als Arthur Miller toont hij hoe de menselijke drama’s, conflicten en dilemma’s die zij uitdiepten, weerklinken in de internationale politiek.