Marc Argeloo Natuuramnesie recensie en informatie boek over over hoe we vergeten zijn hoe de natuur er vroeger uitzag. Op 5 september 2022 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het nieuwe boek van Marc Argeloo.
Marc Argeloo Natuuramnesie recensie en informatie
Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Natuuramnesie, Hoe we vergeten zijn hoe de natuur er vroeger uitzag. Het boek is geschreven door Marc Argeloo. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit nieuwe boek van Marc Argeloo.
Natuuramnesie
Hoe we vergeten zijn hoe de natuur er vroeger uitzag
- Schrijver: Marc Argeloo (Nederland)
- Soort boek: non-fictie boek
- Uitgever: Atlas Contact
- Verschijnt: 5 september 2022
- Omvang: 256 pagina’s
- Uitgave: paperback / ebook
- Prijs: € 26,99
- Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
Flaptekst van het nieuwe boek van Marc Argeloo
Stel: je wandelt met je ouders door het natuurgebied van hun jeugd, en waar jij geniet van de rust en het groen om je heen, zien zij vooral wat er verdwenen is: de veldleeuweriken, de ooit zo talloze grutto’s. Dit fenomeen staat bekend als het shifting baseline syndrome: elke nieuwe generatie weet niet meer hoe rijk de natuur was ten tijde van de jeugd van hun ouders.
De afgelopen jaren is er breed natuurhistorisch onderzoek gedaan naar dit verschijnsel door ecologen, historici, archeologen en paleontologen. De uitkomsten zijn ronduit schokkend: de kennis van de rijkdom van de natuur blijkt uit ons collectieve bewustzijn verdwenen. Iedereen kent de dodo, maar wie weet er van de uitgestorven golfzeebaars, het tijgerstaartzeepaardje, de noordelijke zeebeer en de honderden andere verdwenen of bijna verdwenen soorten?
Marc Argeloo doet al jaren onderzoek naar het shifting baseline syndrome en komt in zijn boek Landschapsamnesie tot belangrijke en pijnlijke inzichten over hoe wij naar onze natuur kijken. Landschapsamnesie is een confronterend boek, maar biedt een onmisbare bijdrage aan de nationale en internationale natuurbescherming.