Maggie Aderin-Pocock Het boek van de Maan recensie en informatie over de inhoud van dit populair wetenschappelijke boek over de maan. Op 17 oktober 2019 verscheen het populair wetenschappelijke boek over de Maan van de Engelse ruimtevaartwetenschapper Maggie Aderin-Pocock.
Maggie Aderin-Pocock Het boek van de Maan Recensie en Informatie
Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Het boek van de Maan, geschreven door Maggie Aderin-Pocock. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud dit populair wetenschappelijke boek van Maggie Aderin-Pocock.
Het boek van de Maan
Alles over onze naaste buur
- Schrijfster: Maggie Aderin-Pocock (Engeland)
- Soort boek: populair wetenschappelijk boek
- Origineel: Book of the Moon (2018)
- Nederlandse vertaling: Frans Reusink
- Uitgever: Atlas Contact
- Verschenen: 17 oktober 2019
- Omvang: 240 pagina’s
- Uitgave: Paperback
Flaptekst van het boek over de Maan
In Het boek van de Maan deelt Maggie Aderin-Pocock de meest fascinerende feiten en anekdotes over de maan. De maan heeft de mens altijd aangetrokken. Die aantrekkingskracht mag zelfs vrij letterlijk genomen worden: de maan bepaalt de getijden, de lengte van de dag en het wisselen van de seizoenen en heeft dus een hoofdrol in het verhaal van onze planeet. Hierbij draait zij zo langzaam om haar eigen as dat we vanaf de aarde altijd dezelfde kant zien.
In deze unieke ode aan de maan neemt maanexpert Maggie Aderin-Pocock lezers mee op een reis door het verleden, het heden en de toekomst van de maan. Ze vertelt wat de maan eigenlijk is, hoe die is ontstaan en hoe het precies zit met de maancyclus. Maar ze heeft ook aandacht voor hoe verschillende culturen door de eeuwen heen naar de maan hebben gekeken, erover hebben nagedacht, gedicht en gefantaseerd. Vijftig jaar geleden zette de eerste mens voet op de maan. Op basis van de laatste wetenschap brengt Aderin-Pocock in kaart wat de toekomst zal brengen: gaan we terug naar de maan of zal zij zelfs een lanceerplatform worden voor verdere reizen?