Lina Issa Waar we niet zijn recensie en informatie over de inhoud van dit non-fictie boek. Op 9 september 2019 verschijnt bij Uitgeverij Van Oorschot het boek van Lina Issa waarin de vraag Hoe voelt het om in de huid van een ander te kruipen? een antwoord krijgt.
Lina Issa Waar we niet zijn Recensie en Informatie
Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Waar we niet zijn, tien dagen in het leven van een ander. het boek van schrijfster Lina Issa. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie over de inhoud van het boek van Lina Issa lezen
Waar we niet zijn
Tien dagen in het leven van een ander
- Schrijfster: Lina Issa (Libanon)
- Soort boek: non-fictie
- Uitgever: Van Oorschot
- Verschijnt: 9 september 2019
- Omvang: 192 pagina’s
- Uitgave: Paperback / Ebook
- Waardering:
Inhoud van Waar we niet zijn
Hoe voelt het om in de huid van een ander te kruipen? Lina Issa vertrekt als student naar Nederland om een kunstopleiding te volgen. Als ze naar huis wil om haar familie te bezoeken in Libanon kan dat niet: haar aanvraag voor een verlenging van haar studentenvisum wordt niet gehonoreerd. Dat betekent dat ze, mocht ze Nederland uitgaan, niet meer terug kan keren om haar opleiding af te ronden. In afwachting van een herziening plaatst Issa een advertentie waarin ze vraagt of iemand haar plek in wil nemen, zodat die haar dierbaren kan bezoeken. Ze stelt de vraag: kun je voelen wat ik voel als je mijn plaats inneemt?
Ze vindt een stand-in, en het experiment dat volgt vormt het vertrekpunt voor haar rijke en ambitieuze boek. Waar we niet zijn gaat over alle plaatsen, mensen en geschiedenissen die we met ons meedragen. Het is een poging een cartografie te schetsen van het innerlijke landschap. Tegelijk verkent ze hoe poreus en vloeibaar dat landschap is. Ze herneemt haar reconstructie telkens, bewegend tussen haar eigen lichaam, dat van een ander en haar familieleden.
Lina Issa reflecteert over kwesties als (culturele) identiteit, fysiek geheugen, en persoonlijke herinnering versus die van het collectief. Een poëtisch, intiem en tegelijk universeel boek over wat ons definieert als mens: de plek waar we niet zijn.