Natuurlijk Oostenrijk
Wat een culinaire ontdekking!
- Schrijfster: Laura de Grave (Nederland)
- Soort boek: culinair boek, kookboek
- Uitgever: Uitgeverij Brandt
- Verschijnt: 3 juni 2022
- Omvang: 224 pagina’s
- Uitgave: gebonden boek / Duitse editie
- Prijs: € 30,00
- Boek bestellen bij: Bol / Libris
Flaptekst van het Oostenrijkse kookboek
De Oostenrijkse keuken? Wat houdt dat in? Dat vroeg culinair journalist Laura de Grave zich ook af voordat ze op haar elektrische motor sprong om de regionale diversiteit in de negen provincies te proeven.
Naast berghutklassiekers als Wiener Schnitzel en Kaiserschmarrn ontdekte ze de verrassende rijkdom van de Oostenrijkse keuken, van boer tot bord. Met ruim een kwart biologische landbouw loopt Oostenrijk voorop in de Europese Unie, en heeft in vele opzichten een op de natuur gebaseerde keuken waarin lokale specialiteiten centraal staan. Producenten en chefs bewerken deze producten tot traditionele, maar tegenwoordig ook moderne gerechten.
Laura’s oordeel in twee woorden: ‘Een schatkist.’ Proef zelf mee van de producten en gerechten die Oostenrijk culinair op de Europese kaart zetten.