Joël Broekaert – Proefles

Joël Broekaert Proefles recensie en informatie over de inhoud van het nieuwe culinaire boek. Op 18 november 2022 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact het nieuwe boek van culinair journalist en schrijver Joël Broekaert.

Joël Broekaert Proefles recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Proefles, Alles wat je als nieuwsgierige ster wilt weten over smaak, van aromamolecuul tot umami. Het boek is geschreven door Joël Broekaert. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de het nieuwe boek van de Nederlandse culinair journalist Joël Broekaert.

Joël Broekaert Proefles Recensie

Proefles

  • Schrijver: Joël Broekaert (Nederland)
  • Soort boek: culinair boek
  • Uitgever: Atlas Contact
  • Verschijnt: 18 november 2022
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: paperback / luxe editie / ebook
  • Prijs: € 22,99 / € 32,99
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het nieuwe boek Joël Broekaert

In Proefles neemt Joël Broekaert je mee in de wondere wereld van het proeven. Gewapend met pen en vork reist hij als culinair schrijver de wereld over, eet in afgelegen gebieden en in gerenommeerde restaurants. Maar zijn geheime ingrediënt om élke maaltijd lekkerder te maken, is voor iedereen binnen handbereik: aandacht. En wat kennis over wat smaak precies is en hoe het werkt – dat helpt ook.

Broekaert vertelt over het verschil tussen proeven en smaak, over de werking van onze zintuigen, over basissmaken, aroma’s en moleculaire verbindingen. Je ontdekt waarom rode wijn daadwerkelijk naar stal kan smaken, hoe je lekkerder (en gezonder) kunt eten met umami en dat een appel en een ui verdomd veel op elkaar lijken als je niet kunt ruiken. Je eigen keuken wordt een smaaklab waarin je proeven uitvoert met zongedroogde tomaten, chocola, wodka en vanille. In een wervelende combinatie van wetenschap, wonderlijke verhalen, een flinke snuf evolutiebiologie en een vleugje geschiedenis verandert Proefles je leven. Want eten moeten we allemaal. Wil je daar drie (minstens!) keer per dag iets héél leuks van maken? Het enige wat je ervoor hoeft te doen, is proeven.

Bijpassende boeken en informatie