Jeanette Winterson Twaalf bytes recensie en informatie boek over heden en toekomst van kunstmatige intelligentie. Op 18 oktober 2021 verschijnt bij uitgeverij Atlas Contact de Nederlandse vertaling van 12 Bytes van de Britse schrijfster Jeanette Winterson.
Jeanette Winterson Twaalf bytes recensie en informatie
Als de redactie het boek leest, kun je op de pagina de recensie en waardering vinden van Twaalf bytes, Heden en toekomst van kunstmatige intelligentie. Het boek is geschreven door Jeanette Winterson. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het populair wetenschappelijke boek is geschreven door de Britse schrijfster Jeanette Winterson.
Twaalf bytes
Heden en toekomst van kunstmatige intelligentie
- Schrijfster: Jeanette Winterson (Engeland)
- Soort boek: populair wetenschappelijk boek
- Origineel: 12 Bytes (2021)
- Nederlandse vertaling: Arthur Wevers
- Uitgever: Atlas Contact
- Verschijnt: 18 oktober 2021
- Omvang: 288 pagina’s
- Uitgave: paperback / ebook
- Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
Flaptekst van het nieuwe boek Jeanette Winterson
Twaalf bytes bevat twaalf onthullende, geestverruimende, grappige en provocerende essays over de implicaties van kunstmatige intelligentie voor de manier waarop we leven en liefhebben. Hoe zien liefde, zorgzaamheid, seks en verbinding eruit als mensen een band aangaan met kunstmatig intelligente helpers, leraren, sekswerkers en partners? En wat betekent dit allemaal voor onze diepgewortelde aannames over gender? Zal het fysieke lichaam dat ons thuis is binnenkort worden versterkt door biologische en neurale implantaten, waardoor we fi tter, jonger en verbonden blijven? Wordt het niet langzaam tijd om een back-up te maken van ons brein?
Voortbordurend op deze en andere vragen die aan de orde kwamen in haar roman Frankusstein gaat Winterson dieper in op de geschie-denis van kunstmatige intelligentie, de huidige stand van zaken, en voorspellingen voor de toekomst. Ze haalt daarbij religie, mythe, literatuur, ras, genderpolitiek en natuurlijk informatica aan, om ons te helpen de radicale veranderingen te begrijpen die dichterbij zijn dan we denken.