Iva Bicanic en Richard Korver Dicht bij huis recensie en informatie over de inhoud van dit boek over de steun van een kind na seksueel misbruik. Op 13 maart 2020 verschijnt bij Uitgeverij De Arbeiderspers dit boek van Iva Bicanic en Richard Korver.
Iva Bicanic en Richard Korver Dicht bij huis Recensie en Informatie
Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Dicht bij huis, Hoe steun je een kind na seksueel misbruik?, geschreven door Iva Bicanic en Richard Korver. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek dat is verschenen bij Uitgeverij De Arbeiderspers.
Dicht bij huis
Hoe steun je een kind na seksueel misbruik?
- Schrijvers: Iva Bicanic, Richard Korver
- Soort boek: non-fictie
- Uitgever: De Arbeiderspers
- Verschijnt: 13 maart 2020
- Omvang: 232 pagina’s
- Uitgave: Paperback
Iva Bicanic en Richard Korver te gast in radioprogramma Argos
Op zaterdag 14 maart 2020 zijn Iva Bicanic en Richard Korver te gast in het NPO Radio 1 programma Argos op te spreken over hoe je een kind kunt steunen bij seksueel misbruik wat ook het onderwerp is van hun boek.
Flaptekst van het boek van Iva Bicanic en Richard Korver
Ouders kunnen hun kind meer helpen dan ze zelf vaak denken. Iva Bicanic en Richard Korver werken dagelijks met misbruikte kinderen en hun ouders. Zij delen hun ervaringen uit de praktijk: de verschillende vormen van seksueel misbruik en hoe het tot stand komt, waarom kinderen zwijgen, strafbaarheid, plegers. Vijfentachtig procent van de gevallen van misbruik vindt dicht bij huis plaats: in de familie, op school, online, op de sportclub, bij het uitgaan.
Iva bespreekt de emotionele gevolgen en het psychische herstel. Richard gaat in op de juridische kanten zoals aangifte en rechtszaak. Ouders/verzorgers, familie en vrienden onderschatten vaak hoe belangrijk zij voor kinderen zijn in de verwerking van misbruik. Wat kun je doen of beter laten in de begeleiding van het kind? Hoe ga je om met het geschonden vertrouwen? Wat doe je met je schuldgevoel, met woede? Moet je aangifte doen of niet? En: wordt het leven ooit weer normaal?