Frits van Oostrom De Reynaert recensie en informatie over de inhoud van het boek over leven met een middeleeuws meesterwerk. Op 12 mei 2023 verschijnt bij uitgeverij Prometheus het nieuwe boek van universiteitshoogleraar Frits van Oostrom over Van den Vos Reynaerde.
Frits van Oostrom De Reynaert recensie en informatie
Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van De Reynaert, Leven met een Middeleeuws meesterwerk. Het boek is geschreven door Frits van Oostrom. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud het nieuwe boek van Frits van Oostrom.
De Reynaert
Leven met een middeleeuws meesterwerk
- Auteur: Frits van Oostrom (Nederland)
- Soort boek: non-fictie
- Uitgever: Prometheus
- Verschijnt: 12 mei 2023
- Omvang: 592 pagina’s
- Uitgave: gebonden boek
- Prijs: € 35,00
- Boek bestellen bij: Bol / Libris
Flaptekst van het boek over Van den vos Reynaerde
Van den vos Reynaerde geldt als hét meesterwerk van onze middeleeuwse letterkunde, en misschien wel van de hele Nederlandse literatuur. Wat is het geheim van deze klassieker, die in elke tijd ook leest als een moderne roman, en die zoveel heeft betekend voor zovelen?
Met de eruditie van de kenner en het enthousiasme van de liefhebber besloot Frits van Oostrom om een boek te wijden aan de Reynaert, met het doel te laten zien wat deze tekst zo uniek maakt voor al die generaties lezers en onderzoekers die – soms op het obsessieve af – met de Reynaert hebben geleefd. En uiteindelijk gaat het ook over Van Oostroms eigen levenslange omgang met onze beroemdste middeleeuwer: een vos.
De Reynaert. Leven met een middeleeuws meesterwerk biedt in zijn breedte en diepte een weergaloos panorama van literatuur, geschiedenis en wetenschap. Met een nieuwe editie naar alle bronnen van de Middelnederlandse tekst, door Ingrid Biesheuvel en Frits van Oostrom.
Frits van Oostrom (Utrecht 15 mei 1953) is universiteitshoogleraar te Utrecht. Hij ontving talloze prijzen en eerbewijzen, waaronder de AKO Literatuurprijs, de Spinozaprijs en in Vlaanderen de Keizer Karelprijs en de Gouden Penning van de Belgische Academie van Wetenschappen.