Dubravka Ugrešić Museum van onvoorwaardelijke overgave recensie en informatie autobiografisch boek van de Kroatische schrijfster. Op 22 februari 2022 verschijnt bij uitgeverij Nijgh & Van Ditmar de Nederlandse vertaling van Muzej bezuvjetne predaje, het boek van de Kroatisch-Nederlandse schrijfster Dubravka Ugrešić.
Dubravka Ugrešić Museum van onvoorwaardelijke overgave Recensie en informatie
Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Museum van onvoorwaardelijke overgave. Het boek is geschreven door Dubravka Ugrešić. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van het biografische boek uit 1997van de Kroatisch-Nederlandse schrijfster Dubravka Ugrešić.
Museum van onvoorwaardelijke overgave
- Schrijfster: Dubravka Ugrešić (Kroatië)
- Soort boek: autobiografische verhalen
- Origineel: Muzej bezuvjetne predaje (1997)
- Nederlandse vertaling: Roel Schuyt
- Uitgever: Nijgh & Van Ditmar
- Verschijnt: 22 februari 2022
- Omvang: 288 pagina’s
- Prijs: € 17,50 – € 22,50
- Uitgave: paperback
- Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
Recensie en waardering voor het boek
- “Een briljant en betoverend vertoon van vertelkracht en bespiegelingen op topsnelheid. Een Schrijver om te volgen en te koesteren.” (Susan Sontag)
- “Zoals Nabokov ook deed, vestigt Ugrešić de aandacht op de rol van ons geheugen in het bewaken van onze morele en empathische kern.” (Washington Post)
Flaptekst van het autobiografische boek van Dubravka Ugrešić
In 1993 verliet Ugrešić noodgedwongen haar geboorteland Kroatië nadat ze zich kritisch had betoond over de burgeroorlog en het nationalisme in Kroatië en Servië. Ruim vijfentwintig jaar woont ze inmiddels in ballingschap in Amsterdam. Dit nieuwe vaderland beleefde in 1997 de wereldprimeur van haar bejubelde boek Museum van onvoorwaardelijke overgave, dat pas in 2004 in de oorspronkelijke taal verscheen.
In dit boek krijgen Dubravka Ugrešićs herinneringen hun plaats als foto’s in een album. Gesprekken, vooral met haar moeder in Zagreb, indrukken, citaten en persoonlijke mijmeringen – bij elkaar vormen ze een poëtisch monument waarin de wereld van het voormalige Joegoslavië wordt opgeroepen.