De Scharrelaar 12 vogeltijdschrift

De Scharrelaar 12

De Scharrelaar 12 recensie en informatie over de inhoud van vogeltijdschrift voor lezers. Op 15 mei 2025 verschijnt bij Uitgeverij Noordboek het nieuwe nummer van het literaire vogeltijdschrift De Scharrelaar. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de auteurs en over de uitgave.

De Scharrelaar 12 recensie en informatie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van het nieuwe nummer van De scharrelaar, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

De Scharrelaar 12

De Scharrelaar 12

  • Auteur: Diverse auteurs
  • Soort boek: vogelboek, verhalen
  • Uitgever: Noordboek
  • Verschijnt: 5 december 2024
  • Omvang: 152 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 17,90
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol

Flaptekst van het nieuwe nummer van De Scharrelaar

De Scharrelaar gaat de grens over! Vader en dochter Beintema reizen naar de Oderdelta in Polen om zeearenden, kraanvogels en nog veel meer vogels te observeren, én om samen nog eenmaal een mooie reis te maken. Ze schrijven er beiden een persoonlijk verhaal over. En de Vlaamse auteur Stefan Brijs doet traditiegetrouw verslag van de vogels rond zijn huis in het Spaanse Malaga. Maar we besteden ook aandacht aan het Verre Oosten. Al meer dan duizend jaar is vogelzang een vast onderdeel van de Japanse poëzie. Maar lang niet alle vogels krijgen de goedkeuring van de dichters. Welke soorten zijn het meest geliefd, en waarom? Jos Vos, vertaler Japans, laat zijn licht schijnen op de voorkeuren van Japanse dichters uit het verleden. Dit is slechts een kleine selectie van de verhalen in de komende editie! Uiteraard is er een kunstenaar van dienst en er zijn bijdragen van de vaste auteurs Remco Daalder en Marja Vuijsje. Saskia van Loenen start met een nieuwe rubriek en Alexander Reeuwijk schrijft weer over de mooiste vogelboeken, waarvan twee platen de binnenzijde van de cover sieren. Kortom, laat het voorjaar maar snel komen …!

De redactie van De Scharrelaar bestaat uit Emile Brugman, Jean-Pierre Geelen, Saskia van Loenen en Alexander Reeuwijk. Zij laten de schrijvers, dichters en kunstenaars schitteren onder het motto: vogels zijn onze cultuur.

Bijpassende boeken en informatie