Bill Mensema – Mannenborstjes

Bill Mensema Mannenborstjes recensie en informatie over de inhoud van deze roman van Bill Mensema, deel één in de tiendelige romanreeks Decade. Op 4 oktober 2019 verschijnt bij Uitgeverij Passage deze roman van Bill Mensema.

Bill Mensema Mannenborstjes Recensie en Informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Mannenborstjes, het eerste deel in de tiendelige romanreeks van Bill Mensema. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van deze roman van Bill Mensema.

Bill Mensema Mannenborstjes Recensie - Decade 1

Mannenborstjes

Decade, deel 1

  • Schrijver: Bill Mensema (Nederland)
  • Soort boek: jaren 80 roman
  • Uitgever: Uitgeverij Passage
  • Verschijnt: 4 oktober 2019
  • Omvang: 128 pagina’s
  • Uitgave: Paperback

Flaptekst van de roman

Drie studenten zitten in deel 1 van Decade in Parijs. Als er een cowboyhoed van de Eiffeltoren af waait, is dat het begin van diverse achtervolgingen van mimespelers en ontmoetingen die steeds hilarischer worden en die ons Parijs leren kennen zoals we de stad nog nooit eerder zagen. Bill Mensema’s gevoel voor humor maakt het vanzelfsprekend dat aan het einde van de roman een hele circustent vol Franse vakbondsmensen ‘Weg met Van Agt’ gaat scanderen.Maar het gaat natuurlijk om meer. Juist in de stad der liefde kampen de studenten met liefdesverdriet, waar ze ieder op hun eigen wijze mee omgaan. Dat geeft dit eerste deel van Decade een melancholische ondertoon. Dit is deel 1 van Decade, de 10-delige romanreeks van Bill Mensema.

Bill Mensema (Delfzijl, 1960) is bezig met een groot project: de literaire beschrijving van de jaren ’80. Het is de door punk en new wave ingeluide tijd waarin 32 bewoners van een studentenflat één telefoon deelden, waarin de computer zijn intrede deed, waarin dagelijks acties werden gevoerd en waarin je op vrijdagmiddag voor vier uur bij het postkantoor geld moest halen om het weekend door te komen. In net zo’n turbulente periode als vandaag de dag maakten de jongeren zich los van thuis, probeerden ze diverse dingen uit en begonnen ze als een van de laatste generaties zonder smartphone hun eigen weg uit te stippelen.

Bijpassende Boeken en Informatie