Bonnie St. Claire – Autobiografie Kwam een vrouw bij de slijterij

Bonnie St. Claire Autobiografie Kwam een vrouw bij de slijterij recensie en informatie over de inhoud. Op 1 juli 2021 verschijnt bij uitgeverij Talent Agency de autobiografie van zangeres Bonnie St. Claire.

Bonnie St. Claire Autobiografie Kwam een vrouw bij de slijterij recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de autobiografie Kwam een vrouw bij de slijterij. Het boek is geschreven door Bonnie St. Claire. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit de autobiografie van de Nederlandse Nederlandse zangeres Bonnie St. Claire.

Bonnie is veel meer dan “die vrouw die drinkt”

Over Bonnie St. Claire is de afgelopen decennia een hoop gezegd en geschreven. Met name door de roddelpers. In “Kwam een vrouw bij de slijterij” neemt Bonnie je mee door haar leven, en maakt duidelijk welke waarheden en onwaarheden zij over haar heen heeft gekregen. Van haar prille jeugd het opgroeien in een redelijk arm gezin waar respect voor een ander een groot goed was, tot haar ontdekking door Peter Koelewijn, rol als zangeres in de rockband Unit Gloria, naar hoe ze uiteindelijk bekend werd als Nederlandstalig zangeres. Ook haar liefdesleven, inclusief de pieken en dalen komt aan bod. De warme banden met collega’s en vrienden. Uiteraard ook haar drankgebruik. Want daar is wel het meeste over gevonden, in de media. Gelukkig is het één van de vele dingen. Want Bonnie is duidelijk meer dan “die vrouw die drinkt”.

Een zachte roep om wat minder hard naar elkaar te zijn

Kwam een vrouw bij de slijterij is een sympathiek en ontspannen boek. Het leest weg als een prettige roman. Natuurlijk helpt het dat Bonnie een bekend persoon is, je wil toch graag weten wat háár verhaal is. Soms is het even puzzelen met ál die namen. Relaties blijken ook ineens over, daar miste ik hier en daar wat meer overgang of context. Maar verder weet Bonnie je vooral voor haar te winnen. Misschien heeft ze niet alles in haar leven handig aangepakt, maar, laten we eerlijk zijn: wie wel? Alleen als je bekend bent, wordt er graag geld verdiend met jouw fouten. Anderzijds levert de media natuurlijk ook de bekendheid op. Een soort haat-liefde verhouding. Haar zachte roep om wat minder hard te zijn naar elkaar, minder te veroordelen, kwam bij mij goed over. Ook al leef je een publiek leven, het maakt je daardoor niet per se publiek bezit. Bonnie maakt voelbaar dat al die kritieken écht wat met een mens doen, terwijl ze zich tegelijk realiseert dat het er wel een beetje bij hoort.

Kwam een vrouw bij de slijterij is een sympathiek, ontspannen verhaal dat een leuk inkijkje geeft in een bijzonder leven

Het leven van een bekend en gevierd zangeres is iets waar maar weinigen van ons zich iets bij voor kunnen stellen. Het is interessant om te lezen voor welke keuzes Bonnie komt te staan. Wel of geen contract in het buitenland tekenen, overstappen van platenmaatschappij of niet, en voortaan door het leven gaan als Nederlandstalig zangeres. Ook geeft ze een behoorlijk persoonlijk inkijkje in haar liefdesleven. Ze haalt nergens iemand enorm door het slijk (al deelt ze op één van de laatste pagina’s nog een klein sneertje uit naar één of meerdere collega’s, zonder namen te noemen overigens). Hiermee handhaaft ze haar eigen motto: heb respect voor een ander en behandel ze zoals je zelf behandeld wilt worden. “Kwam een vrouw bij de slijterij” is een prettig en vriendelijk boek, dat je met een glimlach achter laat. Gewaardeerd met ∗∗∗∗∗ (zeer goed).

Recensie van Jolien Dalenberg

Bonnie St. Claire Autobiografie Kwam een vrouw bij de slijterij Recensie

Kwam een vrouw bij de slijterij

  • Schrijfster: Bonnie St. Claire (Nederland)
  • Soort boek: autobiografie
  • Uitgever: Talent Agency
  • Verschijnt: 1 juli 2021
  • Omvang: 204 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)

Flaptekst van de autobiografie van Bonnie St. Claire

In mijn autobiografie neem ik jullie graag mee in mijn veelbewogen leven. Ik zit inmiddels méér dan 50 jaar in ‘het vak’, waar ik natuurlijk enorm trots op ben. Ik kan terugkijken op een heel succesvolle carriére waarin ik mooie hoogtepunten mocht beleven. En hoewel de meeste mensen mij voornamelijk kennen van Nederlandstalige hits als “Bonnie Kom Je Buiten Spelen’ en ‘Dr. Bernard’, zul je lezen dat ik ook veel ander (Engelstalig) repertoire heb opgenomen, en ooit ben begonnen als een echte rock zangeres!

Mijn carriére kende ook veel dieptepunten natuurlijk. Zo ben ik veelvuldig neergesabeld door de pers. Er zijn vaak verhalen verschenen, waarin ik mezelf geheel niet in kon vinden. Mede daarom vond ik het ook tijd om mijn eigen verhaal te delen. En het heeft heel bevrijdend gewerkt om in mijn eigen woorden te vertellen hoe ik mijn leven heb geleefd, zonder dingen uit zijn verband te rukken

Jarenlang ben ik het een beetje uit de weg gegaan. Misschien was ik er onbewust zelf nog niet aan toe, had het daarom steeds op de lange baan geschoven. Ik realiseerde me terdege dat er heel confronterende gebeurtenissen aan de orde zouden komen. En vooral confronterend voor mezelf.

Sinds 1 oktober 2018 heb ik geen druppel alcohol meer gedronken. Op eigen kracht, zonder hulp van buitenaf en ik heb doorgezet. En nu, na een paar jaar, kan ik met recht zeggen dat ik trots ben op mezelf! Ik heb bewust de keuze gemaakt om ook alles over mijn drankverleden openhartig op te schrijven. Ik weet dat mijn verhaal voor veel mensen met een alcoholprobleem herkenbaar zal zijn, en zij zich in veel situaties zullen herkennen. Voor hen hoop ik oprecht dat mijn verhaal een steuntje in de rug zal zijn zodat ook zij van hun verslaving afkomen. Maar ook neem ik jullie mee terug naar mijn jeugd in hartje Amsterdam, mijn kennismaking met mijn grote ontdekker Peter Koelewijn en de soms moeizame weg naar het succes. En natuurlijk de samenwerkingen en, vaak onvoorwaardelijke, vriendschappen met collega’s als Gerard Joling en Benny Neyman.

Maar ook mijn turbulente prive leven blijft niet onbesproken. De pijnlijke scheiding van mijn eerste man, het verdriet over enkele miskramen, en de relaties die ik had na mijn scheiding. Het huwelijk met mijn huidige man Anne Jan, het hernieuwde innige contact met mijn familie en de ziekenhuisopnames komen uitgebreid aan bod.

Bijpassende boeken en informatie