Een kleine geschiedenis van pasta
in 10 klassieke gerechten
- Schrijver: Luca Cesari (Italië)
- Soort boek: culinair boek
- Origineel: Breve storia della pasta
- Nederlandse vertaling: Jeanne Crijns
- Uitgever: Ambo | Anthos
- Verschijnt: 1 juli 2021
- Omvang: 304 pagina’s
- Uitgave: gebonden boek / ebook
- Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
Flaptekst van het boek over pasta van Luca Cesari
Een kleine geschiedenis van pasta van culinair historicus Luca Cesari is een verrassende combinatie van levendige culinair-historische verhalen en onverwachte recepten van bekende pastagerechten.
Pasta is het nationale gerecht van Italië en als er één gerecht is dat in geen enkel Italiaans restaurant ter wereld mag ontbreken, is het pasta al pomodoro. Wat is het verhaal achter deze klassieker? En hoe zit het met die andere traditionele gerechten, zoals pasta alla carbonara, all’amatriciana of de favorieten: lasagne en ragù alla bolognese?
In Een kleine geschiedenis van pasta belicht culinair historicus Luca Cesari op verhalende wijze de ontstaansgeschiedenis van de tien favoriete pastagerechten. Niet alleen in Italië, maar wereldwijd. De schat aan prachtige verhalen vult hij aan met verschillende recepten. Zowel de klassieke, de populairste als de innovatiefste varianten van deze bekende gerechten komen voorbij.