Broodjes van Sam & Joris kookboek van Joris Bijdendijk & Samuel Levie

Joris Bijdendijk & Samuel Levie – Broodjes van Sam & Joris

Joris Bijdendijk & Samuel Levie Broodjes van Sam & Joris recensie en informatie kookboek met 52 kleurrijke recepten voor het hele jaar. Op 25 maart 2025 verschijnt bij uitgeverij Nijgh Culinair het kookboek van Joris Bijdendijk & Samuel Levie met recepten voor belegde broodjes. Hier lees je informatie over de inhoud van het kookboek, de auteurs en over de uitgave.

Joris Bijdendijk & Samuel Levie Broodjes van Sam & Joris recensie en informatie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van Broodjes van Sam & Joris het kookboek van Joris Bijdendijk en Samuel Levie, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Joris Bijdendijk & Samuel Levie Broodjes van Sam & Joris

Broodjes van Sam & Joris

52 kleurrijke recepten voor het hele jaar

  • Auteurs: Joris Bijdendijk, Samuel Levie (Nederland)
  • Soort boek: kookboek
  • Uitgever: Nijgh Culinair
  • Verschijnt: 25 maart 2025
  • Omvang: 160 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Prijs: € 25,00
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het kookboek van Joris Bijdendijk en Samuel Levie

Het lekkerst bij thuiskomst van vakantie? Het eerste broodje kaas. Goed brood, met harde korst en zachte binnenkant, of juist een zacht puntje (met kroket of pom!), of een getoaste plak brioche met een lik gezouten boter… In dit boek leer je hoe je het allerlekkerste brood zelf bakt en vervolgens belegt. In zes hoofdstukken verkennen Samuel Levie en Joris Bijdendijk 52 overheerlijke tosti’s, sandwiches, tartines, gevulde broodjes, puntjes en zoete broodjes: van croque monsieur, tamago-sando, toast kannibaal en worstenbroodjes tot een uitsmijter shakshuka, een broodje gezond, bal of kroket en voor de zoete trek cinnamon buns en zelfs een broodje ijs.

Joris Bijdendijk is geboren in 1984 in Amsterdam. Hij runt als executive chef restaurants RIJKS en Wils, beide bekroond met een Michelin-ster, en Wils Bakery Café, bekroond met een Bib Gourmand. Hij is columnist bij Het Parool en schreef onder meer de kookboeken Bijdendijk, Een keuken voor de Lage Landen, Bij Bijdendijk thuis en Chez Bijdendijk.

Samuel Levie is chef en worstmaker bij Brandt & Levie en schreef naast een aantal succesvolle kookboeken al meer dan tien jaar een culinaire rubriek voor Het Parool. Ook maakte hij verschillende culinaire podcasts. Hij laat zich misschien het best omschrijven als een culinaire duizendpoot die met eten de wereld een stukje mooier wil maken.

Bijpassende boeken