Het rode korenveld roman van de Chinese schrijver Mo Yan

Mo Yan – Het rode korenveld

Mo Yan Het rode korenveld recensie en informatie over de inhoud van de roman van de Chinese schrijver en winnaar van de Nobelprijs voor de Literatuur in 2012.  Op deze pagina lees je uitgebreide informatie over de debuutroman 红高粱家族 uit 1986 van de uit China afkomstige schrijver Mo Yan. Hier lees je informatie over de inhoud van de roman. Het boek is extra bekend geworden door de speelfilm van de Chinese filmregisseur Zhang Yimou uit 1988 die de Gouden Beer kreeg tijdens het filmfestival van Berlijn. Onze redactie waardeert de roman van ∗∗∗∗ (uitstekend).

Mo Yan Het rode korenveld recensie en informatie

  • “De roman onderstreept de vergelijkbare verbeeldingskracht en literaire grandeur van de schrijver met grote namen als Mario Vargas Llosa en Salman Rushdie.” (Observer)
  • “Een echte erfgenaam van Lu Xun, een begaafde Chinese schrijver die diep begaan is met het lot van zijn medemensen.” (Times Literary Supplement)

Mo Yan Het rode korenveld

Het rode korenveld

  • Auteur: Mo Yan (China)
  • Soort boek: Chinese roman
  • Origineel: 红高粱家族 (1986)
  • Nederlandse vertaling: Jan De Meyer
  • Uitgever: De Geus
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)
  • Boek bestellen bij: Bol

Flaptekst van de Chinese roman uit 1986 van Mo Yan

In een afgelegen streek in het China van de jaren dertig leiden de boeren een zwaar bestaan. De Japanse bezetter rukt op en de strijd is ongekend hard.

Decennia later blikt de kleinzoon van commandant en opstandeling Yu Zhan’ao terug op zijn familieverleden. Zo vertelt hij over zijn vader, die zich als vijftienjarige met knikkende knieën aansluit bij het leger van Yu. En over zijn grootmoeder met haar keurig ingesnoerde voeten, die moet trouwen met de zoon van een wijnproducent. Dit alles tegen de achtergrond van een zeer turbulente periode, waarin Chinese krijgsheren de Japanners én elkaar naar het leven staan. Een periode die de ‘naar glorie riekende’, dieprode korenvelden in Noordoost-Gaomi voor altijd heeft bezoedeld.

De roman is ook in Engelse vertaling met als titel Red Sorghum verkrijgbaar

Mo Yan (17 februari 1955, Gaomi, Shandong, China) is China’s meest gelezen auteur. Hij begon met schrijven toen hij bij het Volksbevrijdingsleger zat. In het Westen verwierf Mo Yan bekendheid door de met een Gouden Beer bekroonde verfilming van zijn roman Het rode korenveld uit 1987. Verder heeft hij een aantal literaire prijzen op zijn naam staan en werd zijn roman Kikkers in 2011 bekroond met de prestigieuze Mao Dun-prijs. In 2012 ontving Mo Yan de Nobelprijs voor Literatuur.

Bijpassende boeken en informatie