Operatie Cupido kinderboek van Jorine Lamsma

Jorine Lamsma – Operatie Cupido

Jorine Lamsma Operatie Cupido recensie en informatie over de inhoud van het 10+ jaar kinderboek. Op 15 oktober 2024 verschijnt bij Uitgeverij Leminiscaat het eerste kinderboek van de Nederlandse schrijfster Jorine Lamsma. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijfster en over de uitgave.

Jorine Lamsma Operatie Cupido recensie en informatie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van Operatie Cupido het eerste kinderboek van Jorine Lamsma, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Jorine Lamsma Operatie Cupido

Operatie Cupido

  • Schrijfster: Jorine Lamsma (Nederland)
  • Soort boek: kinderboek (10+ jaar)
  • Uitgever: Lemnicaat
  • Verschijnt: 15 oktober 2024
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het eerste kinderboek van Jorine Lamsma

Vrolijk, verfrissend, verrassend – een nieuwe stem in de jeugdliteratuur.

Achtstegroepers Deesje en Charlie zijn samen een boek aan het schrijven als het leven van Deesje in één klap overhoop wordt gegooid. Haar ouders gaan scheiden. Charlies ouders zijn al eeuwen uit elkaar, dus dat een scheiding niet het einde van de wereld betekent, is al een steun voor Deesje. Alleen heeft Charlie een hork van een stiefvader.

Maar… dat zou natuurlijk opgelost zijn als de moeder van Charlie en de vader van Deesje verliefd worden op elkáár. Samen met de twee buurvrouwen van Deesje bedenken ze Operatie Cupido.

Om en om schrijven de gevoelige, onzekere Deesje en de grappige, nieuwsgierige Charlie hoe Operatie Cupido zich ontwikkelt. En ondertussen gaat het Gewone Leven ook nog door. Met de eindmusical, verschuivingen in groepjes in de klas en alles wat er komt kijken bij het laatste jaar van de basisschool. Zal Operatie Cupido slagen.

Als kind vond Jorine Lamsma het belachelijk dat kinderboeken altijd worden geschreven door volwassenen. Daarom besloot ze op haar negende een kinderboek te schrijven. Helaas had ze het erg druk met andere bezigheden, waardoor het manuscript onvoltooid bleef – en verloren ging.

In 2020 verscheen Jorines romandebuut Het verhaal van Mariedat lovend ontvangen werd. Daarna dook het oude idee voor een kinderboek weer op, maar ja, een kind was ze niet meer. Ging zij ook zo’n belachelijke volwassene worden die kinderboeken schreef? Het gekke was: ze voelde zich nog steeds het meisje van negen. En dat meisje had zin om te schrijven. Dan maar belachelijk.

Bijpassende boeken en informatie