Niemands verjaardag boek met nieuwe dierenverhalen van Toon Tellegen

Toon Tellegen – Niemands verjaardag

Toon Tellegen Niemands verjaardag recensie en informatie boek met nieuwe dierenverhalen met tekeningen van Annemarie van Haeringen. Op 5 november 2024 verschijnt bij Uitgeverij Querido het nieuwe boek met dierenverhalen van de Nederlandse schrijver Toon Tellegen. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver, de tekenaar en over de uitgave.

Toon Tellegen Niemands verjaardag recensie en informatie

  • “Absurdistisch is het vaak, en grappig, maar ondertussen raakt hij aan existentiële gevoelens: eenzaamheid, somberte, onzekerheid en angst voor de dood.” (Het Parool, over De egel, dat ben ik)
  • Bedachtzame verwondering, over hoe het leven is en hoe de wereld werkt.” (NRC ∗∗∗∗, over De egel, dat ben ik)

Toon Tellegen Niemands verjaardag

Niemands verjaardag

  • Auteur: Toon Tellegen (Nederland)
  • Tekeningen: Annemarie van Haeringen
  • Soort boek: dierenverhalen
  • Uitgever: Querido
  • Verschijnt: 5 oktober 2024
  • Omvang: 128 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het nieuwe boek met dierenverhalen van Toon Tellegen

Er zijn dagen in het jaar waarop niemand jarig is. Op een van die dagen zitten de dieren zwijgend bij elkaar. Totdat de krekel plotseling opspringt en roept: ‘Maar als er niemand jarig is, waarom vieren we dan niet de verjaardag van niemand?’

Het feest wordt een groot succes, en vanaf dat moment vieren ze jaarlijks niemands verjaardag alsof het een verjaardag van een van hen is.

Net als in de bestseller De egel, dat ben ik zijn ook hier de juweeltjes van verhalen van sierlijke vulpentekeningen voorzien door Annemarie van Haeringen.

Toon Tellegen (18 november 1941, Brielle, Zuid-Holland) is schrijver en dichter. Zijn werk werd bekroond met onder meer de Woutertje Pieterse Prijs, De Gouden Uil en de Constantijn Huygens-prijs. Van zijn boeken zijn al meer dan 1 miljoen exemplaren verkocht. Naast autobiografische, licht absurdistische boeken, zoals De trein naar Pavlovsk en Oostvoorne en God onder de mensen, oogst hij veel succes met zijn dierenverhalen – tot in het verre buitenland.

Annemarie van Haeringen (16 februari 1959, Haarlem) is illustrator en bekroond prentenboekenmaker. Ze studeerde aan de Gerrit Rietveld Academie en illustreerde sindsdien talloze kinder- en jeugdboeken. Als een van de weinige illustratoren won zij maar liefst driemaal het Gouden Penseel.

Bijpassende boeken en informatie