John Boyne Aarde recensie en informatie

John Boyne Aarde recensie en informatie

Aarde

De elementen deel 2

  • Auteur: John Boyne (Ierland)
  • Soort boek: Ierse roman
  • Origineel: Earth (2024)
  • Nederlandse vertaling: Anke Frerichs
  • Uitgever: Meulenhoff
  • Verschijnt: 7 augustus 2024
  • Omvang: 192 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek / ebook
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

John Boyne Aarde recensie en informatie

  • “Nieuw en ambitieus…vol grote ideeën, morele vragen en sociale commentaar.” (Irish Times)
  • “Aangrijpend…een krachtig portret van een gebrekkige jonge man.” (Daily Mail)

Flaptekst van de tweede Elementen roman van John Boyne

Een onontkoombaar, rauw verhaal van bestsellerauteur John Boyne over een jonge man wiens leven een heel andere wending neemt dan hij had verwacht

Het is de roddelsensatie van het jaar: twee bekende voetballers die in de beklaagdenbank zitten, beschuldigd van verkrachting en van een reeks aanstootgevende appjes die hun schuld lijkt te bewijzen.

In de aanloop naar de rechtszaak denkt Evan Keogh na over de gebeurtenissen die hem naar dit moment hebben geleid. Sinds hij het eiland waar hij opgroeide verliet, is zijn leven op veel niveaus een leugen geweest. Hij is een getalenteerde voetballer die eigenlijk kunstenaar wilde worden. Een homoseksuele man in een sport die diversiteit verwerpt. Een beklaagde wiens vrijheid en carrière op het spel staan omdat hij weet wat er die noodlottige nacht heeft plaatsgevonden.

De jury zal een oordeel vellen, maar voordat ze dat doet, moet Evan zelf oordelen of de man die hij is geworden de man is die hij wil zijn.

John Boyne is op 30 april 1971 geboren in de Ierse hoofdstad Dublin. Hij studeerde Engels aan het Trinity College in Dublin en aansluitend aan de University of East Anglia in Norwich, Engeland waar hij afstudeerde als Master of Arts.

Inmiddels heeft John Boyne zo’n vijftien romans voor volwassen en zes romans voor young adults en twee verhalenbundels gepubliceerd. Zijn debuutroman The Thief of Time (Dief van de tijd) verscheen in 2000. Hij is een productieve schrijver die bijna jaarlijks een nieuw boek uitbrengt. Vrijwel al zijn boeken zijn in het Nederlands vertaald.

Zijn meest recente romans zijn A Traveller at the Gates of Wisdom (Een reiziger) uit 2020. The Echo Chamber uit 2022 en de jeugdroman All the Broken Places (Toen de wereld brak) uit het zelfde jaar. Zijn nieuwste roman waarover hier veel informatie te lezen is, is het deel zijn van een vierluik, genaamd De elementen.

John Boyne Water recensieJohn Boyne (Ierland) – Water
De elementen deel 1
Ierse roman
Waardering redactie: ∗∗∗∗∗ (zeer goed)
De Ierse schrijver John Boyne stelt nooit teleur. Dit is niet zijn allerbeste roman, maar nog altijd zeer de moeite waard. Het boek is indringend en intrigerend…lees verder >

Bijpassende boeken en informatie