De hertogen van Brabant boek van Edward De Maesschalck

Edward De Maesschalck – De hertogen van Brabant

Edward De Maesschalck De hertogen van Brabant recensie en informatie over de inhoud van het nieuwe geschiedenisboek. Op 10 oktober 2024 verschijnt bij Uitgeverij Sterck & De Vreese het boek over het hertogdom Brabant tussen 640 en 1430. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver en over de uitgave.

Edward De Maesschalck De hertogen van Brabant recensie en informatie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van het boek De hertogen van Brabant 640 – 1430, geschreven door de Belgische historicus Edward De Maesschalck, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Edward De Maesschalck De hertogen van Brabant

De hertogen van Brabant

640 – 1430

  • Auteur: Edward De Maesschalck (België)
  • Soort boek: geschiedenisboek
  • Uitgever: Sterck & De Vreese
  • Verschijnt: 10 oktober 2024
  • Omvang: 416 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek over de hertogen van Brabant

Het jaar 1000. Uit het niets scheppen de nazaten van de Karolingische vorsten tussen Maas en Schelde een land: het hertogdom Brabant. Vanuit het kleine Leuven en met de machtige abdij van Nijvel als eerste steunpunt haalden ze met grote hardnekkigheid gebieden binnen: steden als Brussel, Tienen, Gembloers, Antwerpen en Breda vallen onder hun bevoegdheid. Rond 1200 worden ’s-Hertogenbosch (het bos van de hertog al) en tal van andere steden, zoals Turnhout, Helmond en Eindhoven gesticht.

De vorming en opgang van Brabant is een ingewikkelde puzzel van talloze gebeurtenissen, veldslagen, huwelijken, tragische overlijdens en bittere strijd om de macht. Voor het eerst krijgt de lezer het hele verhaal in chronologische volgorde en in een begrijpelijke taal, met bovendien meer dan honderd vertaalde citaten uit charters en verhalen van auteurs, die het vanaf de eerste rij hebben meegemaakt.

Edward De Maesschalck (16 november 1946, Leuven) is dr. in de geschiedenis en auteur van veelgeprezen boeken over de geschiedenis van de Nederlanden. Bij Sterck & De Vreese publiceerde hij Moed en tegenspoed. Edelvrouwen in de Bourgondische tijd.

Bijpassende boeken