MODA boek over Marokkaanse modeontwerpers

Ninke Bloemberg & Zineb Seghrouchni – MODA

Ninke Bloemberg & Zineb Seghrouchni MODA recensie, review en informatie modeboek over Moroccan Fashion Statements. Op 4 oktober 2024 verschijnt bij Uitgeverij WBOOKS het boek over Marokkaanse modeontwerpers in Marokko en Nederland. Het boek behoort bij de gelijknamige tentoonstelling in het Centraal Museum Utrecht. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijvers, de uitgave en over de tentoonstelling.

Ninke Bloemberg & Zineb Seghrouchni MODA recensie, review en informatie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van het boek of tentoonstelling MODA over Marokkaanse modeontwerpers in Marokko en Nederland, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Ninke Bloemberg & Zineb Seghrouchni MODA

MODA

Moroccan Fashion Statements

  • Auteurs: Ninke Bloemberg, Zineb Seghrouchni
  • Soort boek: modeboek
  • Talen: Nederlands, Engels, Arabisch
  • Uitgever: WBOOKS
  • Verschijnt: 4 oktober 2024
  • Omvang: 176 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek MODA, Moroccan Fashion Statements

In MOḌA, dat spreektaal is voor mode in het Marokkaans en Tamazight, zetten makers met Marokkaanse roots de toon. Grote internationale namen en lokale talenten uit Utrecht (de stad met de grootste Marokkaanse gemeenschap in Nederland) brengen zowel expliciete als subtiele fashion statements die uitdagen om anders te kijken en te denken.

Dit boek brengt het hedendaagse artistieke werk en de persoonlijke verhalen van cutting-edge ontwerpers en kunstenaars samen. Van hyperlokaal tot internationaal. Welke gamechangers hebben de paden gebaand voor verschillende generaties makers, liefhebbers en dragers, voorbij de landsgrenzen? En op welke manier geven de makers vorm aan hun verhaal?

Aan de hand van zeven thema’s worden transhistorische, interculturele en persoonlijke verhalen uit het perspectief van mode, symboliek en ambachten verteld. Het is een kennismaking met de immense veelzijdigheid van Marokkaanse modes, zonder compleet te willen zijn. Het boek verschijnt ter gelegenheid van de gelijknamige tentoonstelling in het Centraal Museum.

MODA tentoonstelling Centraal Museum Utrecht 2 oktober 2024 t/m 2 maart 2025

Adres: Agnietenstraat 1
Postcode: 3512 XA
Plaats: Utrecht
Telefoon: 030-2332006
Email: info@centraalmuseum.nl

Openingstijden Centraal Museum

Dinsdag t/m zondag: 11.00 – 17.00 uur
Feestdagen: 11.00 – 17.00 uur
Gesloten op maandag, eerste kerstdag en nieuwjaarsdag

Bijpassende boeken en informatie