Buitendijks roman van Toine Heijmans

Toine Heijmans – Buitendijks

Toine Heijmans Buitendijks recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe roman van de Nederlandse schrijver. Op 10 oktober 2024 verschijnt bij Uitgeverij Pluim het nieuwe boek van de uit Nederland afkomstige schrijver Toine Heijmans. Hier lees je informatie over de inhoud van de roman, de schrijver en over de uitgave.

Toine Heijmans Buitendijks recensie en informatie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van Buitendijks het nieuwe boek van Toine Heijmans, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Toine Heijmans Buitendijks

Buitendijks

  • Auteur: Toine Heijmans (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Uitgeverij Pluim
  • Verschijnt: 10 september 2024
  • Omvang: 336 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Toine Heijmans

Willem de Waal bewoont een tentje in de uiterwaarden van een grote rivier. Hij is jong en sterk en leeft alleen met de natuur die hem omringt, onder de bescherming van een eeuwenoude zwarte populier. Niemand weet van zijn vrije, buitendijkse bestaan. Of wel?

Pas wanneer hij wordt verjaagd uit zijn terrein, blijkt wie werkelijk de baas is over de wildernis.

Buitendijks is een magisch, aangrijpend verhaal over de macht van de rivier en de onmacht van de mens, die ondanks zijn vernuft nooit is opgewassen tegen het onvermijdelijke. Een ode aan de uiterwaarden, het schitterende halfland van angst en hoop, ingeklemd tussen hoge dijken, waar alles permanent verandert en niets is wat het lijkt.

Toine Heijmans (1 februari 1969, Nijmegen) werd bekend met zijn debuutroman Op zee, die verfilmd is, in vele vertalingen verscheen en in Frankrijk werd bekroond met de nooit eerder aan een Nederlander toegekende Prix Médicis. Zijn laatste roman Zuurstofschuld kreeg de Boekhandelsprijs 2022. Naast schrijver is hij rondreizend columnist van de Volkskrant.

Bijpassende boeken en informatie