Het einde van de wereld zoals we die kennen nieuwe roman van Martijn Simons

Martijn Simons – Het einde van de wereld zoals we die kennen

Martijn Simons Het einde van de wereld zoals we die kennen recensie en informatie van de nieuwe Nederlandse roman. Op 24 oktober 2024 verschijnt bij Uitgeverij Thomas Rap de nieuwe roman van de uit Nederland afkomstig schrijver Martijn Simons. Hier lees je informatie over de inhoud van de roman, de schrijver en over de uitgave.

Martijn Simons Het einde van de wereld zoals we die kennen recensie en informatie

  • “Simons toont zijn scherpe blik in heldere zinnen. Ze lijken doodgewoon, maar bij nader inzien schitteren ze door originele vondsten en wrange humor.” (Het Parool over de roman Heidelberg)
  • “Ja, dit is goed en doeltreffend en levendig vertellen. Een onderhoudende, meeslepende, uitwaaierende good read, met meerdere perspectieven, vele plotlijnen en een eenvoudig hoofdgegeven dat al die lijnen uiteindelijk zal samenknopen.” (NRC ∗∗∗∗ over de roman Heidelberg)

Martijn Simons Het einde van de wereld zoals we die kennen

Het einde van de wereld zoals we die kennen

  • Auteur: Martijn Simons (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse roman
  • Uitgever: Thomas Rap
  • Verschijnt: 24 oktober 2024
  • Omvang: 400 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de nieuwe roman van Martijn Simons

In de vroege zomer van 1999 staat de familie Vilderink op het punt om te vertrekken naar het Tsjechische Zamberk voor de jaarlijkse uitwisseling van de tennisclub. Vader Peter, die ooit een setje van de beroemde Tom Okker wist te winnen, hoopt daar bevestigd te zien dat zijn jongste zoon Timmie over het talent en het doorzettingsvermogen beschikt waar het zijn andere twee kinderen aan ontbreekt. Puberdochter Leonie tennist alleen nog met tegenzin. Ze is vooral bezig met het ontdekken van haar seksualiteit en heeft als ontluikende kunstenaar haar zinnen gezet op Berlijn. Oudste zoon Alex heeft het tennis al lang geleden opgegeven. De druk werd hem te hoog.

Hij reist per fiets naar Zamberk, maar niet alleen omdat hij geen zin heeft om meer dan duizend kilometer met zijn familie in een busje te zitten. Het huwelijk van zijn ouders vertoont al enige tijd barstjes, zeker nadat moeder Janine na een ontslag thuis kwam te zitten, terwijl Peters carrière juist een vlucht nam toen hij conrector van een middelbare school werd. De kinderen lijken het enige wat hen nog bindt. Met het naderende onheil van de millenniumwisseling in het verschiet zoeken alle familieleden onderweg naar Zamberk naar een mogelijkheid om hun leven een radicale wending te geven.

Martijn Simons Nederlandse schrijverMartijn Simons Nederlandse schrijver

Martijn Simons (1985) is auteur en docent Nederlands. Hij publiceerde eerder de romans Zomerslaap, Ik heet Julius, Destiny (met Casper Vandeputte, onder het pseudoniem Simon Caspers), De Hollandse droom en Heidelberg

Bijpassende boeken en informatie

Afbeelding Martijn Simons: fotograaf Keke Keukelaar