Over goden en mensen boek over de Griekse goden van Daan Remmerts de Vries

Daan Remmerts de Vries – Over goden en mensen

Daan Remmerts de Vries Over goden en mensen recensie en informatie boek voor kinderen van 10+ jaar waarin de mooiste Griekse mythen worden herverteld, met illustraties van Douwe Dijkstra. Op 9 september 2024 verschijnt bij Uitgeverij Lannoo dit boek waarin de mooiste Griekse mythen worden herverteld door Daan Remmert de Vries. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver, de tekenaar en over de uitgave.

Daan Remmerts de Vries Over goden en mensen recensie en informatie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van het boek Over goden en mensen, De mooiste Griekse mythen herverteld, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Daan Remmerts de Vries Over goden en mensen

Over goden en mensen

De mooiste Griekse mythen herverteld

  • Auteur: Daan Remmerts de Vries (Nederland)
  • Illustraties: Douwe Dijkstra
  • Soort boek: kinderboek (10+ jaar)
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijnt: 9 september 2024
  • Omvang: 124 pagina’s
  • Uitgave: gebonden boek
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek met Griekse mythen van Daan Remmerts de Vries

Dit boek gaat over de Griekse goden, maar ook over de mensen. Dit is het verhaal van hoe goden en mensen elkaar ontmoeten.

Vanaf de top van de berg Olympos keken de goden toe op het oude Griekenland. Daar verschenen ze plotseling: de mensen. Ze bouwden tempels en brachten allerlei offers aan de goden. Maar ook hadden ze het vuur gestolen, en kapten ze bossen en legden ze velden aan, en stichtten ze steeds grotere steden. Als mieren krioelden ze over de aarde.

Langzamerhand begrepen de goden dat dingen niet meer hetzelfde waren als voorheen – die mensen waren niet meer weg te denken, en dat betekende niet veel goeds.

Daan Remmerts de Vries (5 april 1962, Leeuwarden) is een succesvol auteur en illustrator. Hij schrijft zowel voor kinderen als voor volwassenen. Zijn werk werd al met verschillende Gouden en Zilveren Griffels bekroond. In 2021 ontving hij de Theo Thijssen-prijs voor kinder- en jeugdliteratuur.

Illustrator Douwe Dijkstra maakt affiches, albumcovers en comics. Hij maakt deel uit van illustratiecollectief Knetterijs en creëert zeefdrukken voor Vera Groningen.

Bijpassende boeken