Marijke Verhoeven De moord op Wilhelmina Jansen recensie en informatie

Marijke Verhoeven De moord op Wilhelmina Jansen recensie en informatie

De moord op Wilhelmina Jansen

  • Auteur: Marijke Verhoeven (Nederland)
  • Soort boek: Nederlandse cosy crime thriller
  • Uitgever: De Crime Compganie
  • Verschijnt: 1 oktober 2024
  • Omvang:
  • Uitgave: paperback / ebook / luisterboek
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Marijke Verhoeven De moord op Wilhelmina Jansen recensie en informatie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van De moord op Wilhelmina Jansen, de nieuwe historische cosy crime thriller van Marijke Verhoeven, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Flaptekst van de nieuwe thriller van Wilhelmina Jansen

In april 1917 doen twee arbeiders in het donkere Kluivingsbos te Paterswolde een lugubere ontdekking: in een ondiep graf vinden ze het halfvergane lichaam van een vrouw. Al snel bevestigt de politie dat het moet gaan om de sinds september 1916 vermiste Willemina Jansen uit Groningen. Recherche en justitie gaan ervanuit dat de vrouw door een misdrijf om het leven is gekomen, maar tasten verder in het duister.

September 1927: nadat haar voorgenomen huwelijk is uitgesteld verblijft de Haarlemse Ella van Borssum Waalkes voor enkele weken in het Familiehotel in Paterswolde. Wanneer Ella hoort over de onopgeloste moord in het Kluivingsbos gaat ze op onderzoek uit. Maar iemand vindt dat Ella te veel vragen stelt en gaat wel heel ver om haar de mond te snoeren.

Marijke Verhoeven (1967, Groningen) volgde een opleiding aan de hotelschool en werkte in de evenementenorganisatie voordat zij in 2011 besloot fulltime te gaan schrijven. Haar boeken kenmerken zich door een vernieuwende combinatie van spanning, sensuele romantiek en een vleugje humor.

Marijke schreef drie boeken voor De Crime Compagnie over het fictieve Deense eiland Kenning; De beproevingDe laatste adem en Het geschenk (2018). Deze drie romantische thrillers onderscheiden zich door een occult randje en de karakteristieke humor van de eilandbewoners. Verder schreef Marijke nog een aantal heerlijke thrillers.

Bijpassende boeken