Stad in verzet boek over Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog van Nico Wouters & Frank Seberechts

Nico Wouters & Frank Seberechts – Stad in verzet

Nico Wouters & Frank Seberechts Stad in verzet recensie en informatie boek over het verzet in Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog, Op 3 september 2024 verschijnt bij Uitgeverij Lannoo het boek over Antwerpen tijdens WO II, geschreven door Nico Wouters & Frank Seberechts. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijvers en over de uitgave.

Nico Wouters & Frank Seberechts Stad in verzet recensie en informatie

Als er in de media een boekbespreking of recensie verschijnt van het boek Stad in verzet, Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog, besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Nico Wouters & Frank Seberechts Stad in verzet

Stad in verzet

Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog

  • Auteurs: Nico Wouters, Frank Seberechts (België)
  • Soort boek: oorlogsgeschiedenis
  • Uitgever: Lannoo
  • Verschijnt: 3 september 2024
  • Omvang: 336 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 27,99 / € 15,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst boek over Antwerpen tijdens de Tweede Wereldoorlog

Hoe verzette Antwerpen zich tegen de Duitse bezetter?

Antwerpen was de belangrijkste verzetsstad in Vlaanderen tijdens de Tweede Wereldoorlog. Wat weten we vandaag de dag – 80 jaar na de bevrijding van België – over die geschiedenis? Hoe verzetten de Antwerpenaren zich tegen de nazibezetter? En wat vertelt het Antwerpse verhaal over de bredere verzetsgeschiedenis van ons land?

In Stad in verzet gaan acht historici op zoek naar antwoorden: Nico Wouters, Frank Seberechts, Jan Laplasse, Michèle Corthals, Babette Weyns, Janiv Stamberger, Dorien Styven en Herman Van Goethem. Het voorwoord is van Bart De Wever.

Nico Wouters is hoofd van het CegeSoma, het Studiecentrum Oorlog en Hedendaagse Maatschappij (Rijksarchief), gastprofessor aan de UGent en co-hoofdredacteur van het Belgisch Tijdschrift voor Nieuwste Geschiedenis. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis van de Tweede Wereldoorlog en herinneringspolitiek.

Bijpassende boeken en informatie