Het hart in de winter roman van de Ierse schrijver Kevin Barry

Kevin Barry – Het hart in de winter

Kevin Barry Het hart in de winter recensie, review en informatie over de inhoud van de nieuwe Ierse roman. Op 12 september 2024 verschijnt bij Uitgeverij De Bezige bij de Nederlandse vertaling van de historische roman The Heart in the Winter die zich afspeelt in de Amerikaanse staat Montana in de Rocky Mountains van de uit Ierland afkomstige schrijver Kevin Barry. Hier lees je informatie over de inhoud van de roman, de schrijver, de vertaler en over de uitgave.

Kevin Barry Het hart in de winter recensie, review en informatie

  • “A wedding of Cormac McCarthy with Flann O’Brien; a western but also the most Irish of novels; a tragedy written as farce . . . inspiring joy with every incident, every concept, every sentence.” (The Guardian)

Kevin Barry Het hart in de winter

Het hart in de winter

  • Auteur: Kevin Barry (Ierland)
  • Soort boek: historische roman, Ierse roman
  • Origineel: The Heart in the Winter (2024)
  • Nederlandse vertaling: Auke Leistra
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 12 september 2024
  • Omvang: 240 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 22,99 / € 11,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van de historische roman over Montana van Kevin Barry

Montana, oktober 1891. Vanuit de Rocky Mountains is een bitterkoude winter onderweg. Het stadje Butte, rijk geworden door de kopermijnen, wordt bevolkt door Ierse arbeiders. Een van hen is Tom Rourke, een jonge dichter en liedjesschrijver, maar ook een gevreesde drugsverslaafde en dronkaard. Net als tot hem door begint te dringen dat zijn leven nog maar weinig waard is, arriveert Polly Gillespie in het stadje, de jonge bruid van de diepgelovige directeur van de mijn, Long Anthony Harrington. Tussen Tom en Polly is het liefde op het eerste gezicht, en ze besluiten te vluchten, op een gestolen paard, dwars door de woeste natuur van Montana en Idaho. Hun idyllische romance lijkt echter gedoemd te mislukken als ze op de hielen worden gezeten door een groep zwaarbewapende schutters.

Met Het hart in de winter schreef meesterverteller Kevin Barry een liefdesverhaal vol humor en hartzeer, in zijn kenmerkende beeldende, soms schaamteloze en dan weer lyrische stijl.

Kevin Barry (1969, Limerick, Ierland) publiceerde korte verhalen in diverse toonaangevende tijdschriften. Zijn debuutroman City of Bohane werd bekroond met de prestigieuze Dublin Literary Award. Zijn tweede roman, Beatlebone , won de Goldsmiths Prize en werd unaniem lovend ontvangen. Een keuze uit zijn verhalen is uitgegeven onder de titel Donker ligt het eiland . In 2019 verscheen de roman Nachtboot naar Tanger . Barry woont in County Sligo, Ierland.

Bijpassende boeken en informatie