Over vrolijkheid in donkere tijden boek van Axel Hacke

Axel Hacke – Over vrolijkheid in donkere tijden

Axel Hacke Over vrolijkheid in donkere tijden recensie en informatie over de inhoud van het non-fictie boek van de Duitse schrijver. Op 5 september 2024 verschijnt bij Uitgeverij De Bezige Bij de Nederlandse vertaling van het boek Über die Heiterkeit in schwierigen Zeiten van de uit Duitsland afkomstige schrijver Axel Hacke. Hier lees je informatie over de inhoud van het boek, de schrijver, de vertaler en over de uitgave.

Axel Hacke Over vrolijkheid in donkere tijden recensie en informatie

Als er in de media een boekbespreking, review of recensie verschijnt van Over vrolijkheid in donkere tijden en de vraag hoe serieus we het leven moeten nemen, geschreven door de Duitse schrijver Axel Hacke, dan besteden we er op deze pagina aandacht aan.

Axel Hacke Over vrolijkheid in donkere tijden

 

Over vrolijkheid in donkere tijden

en de vraag hoe serieus we het leven moeten nemen

  • Auteur: Axel Hacke (Duitsland)
  • Soort boek: literaire non-fictie
  • Origineel: Über die Heiterkeit in schwierigen Zeiten (2023)
  • Nederlandse vertaling: Peter Huijzer
  • Uitgever: De Bezige Bij
  • Verschijnt: 5 september 2024
  • Omvang: 208 pagina’s
  • Uitgave: paperback
  • Prijs: € 21,99
  • Boek bestellen bij: Bol / Libris

Flaptekst van het boek van Axel Hacke

Wat is vrolijkheid eigenlijk? En hoe slaag je erin om het leven niet alleen kleur te geven door middel van boeken, films en muziek, maar lichtheid uit jezelf te halen? In tijden waarin wereldwijde crises zich opstapelen is het antwoord op deze vraag niet vanzelfsprekend.

In Over vrolijkheid in donkere tijden gaat Axel Hacke op zoek naar een bijna vergeten gemoedstoestand, en ontdekt dat vrolijkheid niets minder is dan een levensfilosofie. Hacke legt uit wat blijdschap onderscheidt van humor en geluk, en waarom licht leven niet vanzelf gaat maar je er soms hard voor moet werken. In dit scherpzinnige, persoonlijke en vooral broodnodige pleidooi tegen moedeloosheid laat Hacke zien hoe je vrolijkheid kunt omarmen, niet door de moeilijke dingen te negeren, maar door ze om te zetten in iets lichts.

Axel Hacke (20 januari 1956, Braunschweig, Duitsland) is schrijver en columnist. Hij is een van Duitslands bekendste auteurs, en zijn boeken werden in vele talen vertaald. Voor zijn werk ontving hij onder andere de Joseph Roth Prijs, twee keer de Egon Erwin Kisch Prijs, de Theodor Wolff Prijs en de Ben Witter Prijs.

Bijpassende boeken en informatie