Bernhard Schlink De kleindochter recensie en informatie over de inhoud van de nieuwe Duitse roman. Op 1 december 2022 verschijnt bij uitgeverij Cossee de Nederlandse vertaling van Die Enkelin, de nieuwe roman van de Duitse schrijver Bernhard Schlink.
Bernhard Schlink De kleindochter recensie en informatie
Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van de roman De kleindochter. Het boek is geschreven door Bernhard Schlink. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van de nieuwe roman van de Duitse schrijver Bernhard Schlink.
De kleindochter
- Schrijver: Bernhard Schlink (Duitsland)
- Soort boek: Duitse roman
- Origineel: Die Enkelin (2021)
- Nederlandse vertaling: Marcel Misset
- Uitgever: Cossee
- Verschijnt: 1 december 2022
- Omvang: 336 pagina’s
- Uitgave: paperback / ebook
- Prijs; € 24,99 / € 14,99
- Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
Flaptekst van de nieuwe roman van Bernhard Schlink
Hoe verstandig is het om een kleindochter, van wie je niet eens wist dat ze überhaupt bestond, te willen redden uit een rechtse eco-dorpsgemeenschap in een uithoek van Oost-Duitsland, waar de bewoners zich slachtoffer van de Wende voelen?
Niet lang nadat hij in de jaren zestig de aantrekkelijke Birgit in Oost-Berlijn ontmoet, vraagt hij haar ten huwelijk. Ze stemt toe onder één voorwaarde: hij helpt haar te vluchten uit de ddr. De vlucht slaagt.
Als Birgit overlijdt is Kaspar zeventig jaar en boekhandelaar in Berlijn. Lezend in de dagboeken van zijn overleden vrouw ontdekt hij dat ze al die jaren iets voor hem verzweeg: bij de vlucht liet ze haar dochtertje Svenja achter, met wie ze nooit meer contact heeft opgenomen.
Kaspar besluit Svenja te zoeken en vindt haar in een kleine dorpsgemeenschap in Oost-Duitsland. Hun ontmoeting verloopt moeizaam, voornamelijk vanwege haar echtgenoot. Het verschil tussen deze achterdochtige, vijandige en rechts-radicale man en de zachtmoedige Kaspar kan haast niet groter zijn. Alleen met hun dochter Sigrun – zijn kleindochter – bouwt Kaspar een aarzelende relatie op. Soms vraagt hij zich af of hij haar kan bevrijden uit de kringen waarin ze opgroeide, en of hij dat wel moet willen. Kaspar gaat ver in zijn poging begrip op te brengen om een betrokken grootvader voor de rechtsradicale Sigrun te worden. De kleindochter van zijn raadselachtige, koppige Birgit.