Kester Freriks – Grensverkenningen

Kester Freriks Grensverkenningen recensie en informatie boek over een tocht langs oude grenzen in Nederland. Op 2 juni 2022 verschijnt bij uitgeverij Athenaeum het boek van Kerster Freriks en Martijn Storms over oude grenzen in Nederland.

Kester Freriks Grensverkenningen recensie en informatie

Als de redactie het boek leest, kun je op deze pagina de recensie en waardering vinden van Grensverkenningen, Langs oude grenzen in Nederland. Het boek is geschreven door Kester Freriks en Martijn Storms. Daarnaast zijn hier gegevens van de uitgave en bestelmogelijkheden opgenomen. Bovendien kun je op deze pagina informatie lezen over de inhoud van dit boek over de oude grens van Nederland.

Kester Freriks Grensverkenningen Recensie

Grensverkenningen

Langs oude grenzen in Nederland

  • Schrijver: Kester Freriks, Martijn Storms (Nederland)
  • Soort boek: reisverhalen, geschiedenisboek
  • Uitgever: Athenaeum
  • Verschijnt: 2 juni 2022
  • Omvang: 248 pagina’s
  • Uitgave: paperback / ebook
  • Prijs: € 24,99 / € 14,99
  • Boek bestellen bij: Boekhandel / Bol
  • Waardering redactie: ∗∗∗∗ (uitstekend)

Flaptekst van het boek over de Nederlandse grens van Kester Freriks en Martijn Storms

Oude kaarten, of ze nu getekend zijn, met de hand ingekleurd of gedrukt, laten een wereld zien die ver weg lijkt. Maar is dat zo?
In de Universitaire Bibliotheken Leiden bevindt zich een rijke collectie oude kaarten en atlassen die de Leidse verzamelaar Johannes Tiberius Bodel Nijenhuis honderdvijftig jaar geleden aan de universiteit schonk. Een groot aantal kaarten in deze collectie beeldt grenzen af. Grenslijnen, waterlinies, riviergrenzen, staatsgrenzen, dijken en sloten, zelfs de grens tussen eb en vloed of tot waar klokgelui hoorbaar is. Natuurschrijver Kester Freriks en conservator Martijn Storms brengen de papieren collectie tot leven.

Kester Freriks ging door heel Nederland op zoek naar de grenzen van vroeger in het landschap van nu. Hij volgde oude grenslijnen die in het verre verleden getekend zijn, kon ze aanraken en er langslopen. Gaandeweg ontstaat een caleidoscopisch beeld van de omgang van de mens met het landschap. Hoe kleiner en dichter bevolkt het land, hoe meer grenzen. Ook de ligging van Nederland, deels onder de zeespiegel, vraagt om het trekken van grenzen. Na lezing is er maar één conclusie: grenzen zijn onlosmakelijk verbonden met het échte Nederland en het Nederlandse landschap.

Bijpassende boeken en informatie